10 lacuri de vis

Pe terra sunt o mulțime de locuri de o frumusețe amețitoare: ele te inspiră,  te vrăjesc și te conving odată-n plus că natura este perfectă.

4brain a selectat 10 cele mai fascinante lacuri din lume pe care trebuie să le vedeţi neapărat.

Lacul Moraine, Canada

10 lacuri de vis

biglifetime

Moraine — lacul glaciar din parcul National Banff. Lacul este alimentat de ghețari, prin urmare, nivelul cel mai ridicat de apă este abia în luna iunie. Culoarea lacului este de un verde-albăstrui, aproape de turcoaz, și e determinată de refracția luminii pe fundul stăncos al lacului. Moraine este unul dintre cele mai apreciat în arta fotografică, datorită peisajelor de o frumusețe paradisiacă.

Crater-lake, SUA

10 lacuri de vis

portalcienciayficcion

Crater-lakeeste un lac de origine vulcanică din sud-vestul statului Oregon, Sua, aflat sub poalele Munţii Cascadelor (Cascade Range) la 2000 m altitudine; ocupă un vechi crater vulcanic al vulcanului Mazama. Ultima erupție a avut loc acum 7 mii de ani în urmă. Principalul punct de atracţie a lacului  este Vasul-Fantomă, insulă numită așa pentru înfățișarea sa. La asfințit, vasul seamănă cu o corabie abandonată pe apă în voia sorții. încă un element a contribuit la formarea celebrităţii Lacului Crater. Un copac înalt, apărut din senin care şi-a menţinut poziţia verticală pentru mai bine de un secol în apele lacului. Astăzi, prezenţa unui ciot reaminteşte de existenţa acestuia care s-a descompus din cauza temperaturilor scăzute ale apei. Se spune că cine reușește să vadă ciotul, acela va avea mare noroc.

Lacul Abraham, Canada

10 lacuri de vis

500px@Pete Wongkongkathep

Abraham – a fost construit artificial în timpul construcției barajului în anii ´70 ai secolului trecut. Turiștii și fotografii sunt atrași de apele de culoarea safirului ce întregesc peisajul și sunt deosebite în timpul verii, dar devin absolut uluitoare atunci cănd bulele înghețate din apă crează un fenomen uimitor. Aceste bule congelate sunt de fapt gazul metan produs atunci cănd bacteriile din partea de jos a lacului se descompun în materie organică. Gazul metan astfel format se evaporă în aer, dar în timpul sezonului cald fenomenul se transformă total. Bulele sunt prinse sub apele înghețate și astfel are loc acest fenomen deosebit, admirat an de an de zeci de mii de turiști din toate colțurile lumii. 

Lacul Hillier, Australia

10 lacuri de vis

placestoseeinyourlifetime

Lacul Hillier se află în partea de est a Australiei, locul unde se regăsesc mai multe lacuri de culoare roz. Zona este cu adevărat inedită, Lacul Hillier ocupă o suprafaţă de aproximativ 600 de metri în lungime, fiind înconjurat de dune de nisip şi păduri dense de eucalipt. Istoria Lacului Hillier este una lungă şi destul de complicată, dar se pare că nici oamenii de ştiinţă nu ştiu 100% provenienţa apelor de culoare roz. Dar, pănă cănd cercetătorii își bat capul să descopere misterul, turiștii din întreaga lumea admiră peisajele nemaipomenite ale naturii.

Lacul Melissani, Grecia

10 lacuri de vis

 imgur

Melissani —este fără îndoială una dintre cele mai frumoase peşteri ale lumii, o splendoare în adăncuri localizată chiar pe Insula Kefalonia, la Marea Ionică. Ansamblu subteran este dominat de prezenţa unui lac, a cărui ape albastre ca cerul crează un contrast perfect cu pereţii stăncoşi şi vegetaţia din jur. Practic, apele lacului crează un cadru inedit şi sunt motivul pentru care o bună parte dintre turişti vizitează Peştera Melissani.

Lacul Peyto, Canada

10 lacuri de vis

mota

încă o bijuterie a parcului Național Banff, este lacul Peyto, nume pus în cinstea celui care l-a descoperit. Lacul se aseamănă cu un cap de lup și impresionează vizitatorii cu albastrul turcoaz al apei, transformat uneori în verde pur. înainte  să înceapă, topirea gheţarilor din apropiere, în lunile iunie-iulie, lacul este albastru închis și îi oferă lacului o imagine superbă.

Lacul Celor Cinci Flori, China

10 lacuri de vis

shenyechen

Apa cristalină a lacului Wuhua Hai sau Lacul celor cinci flori, este măndria Parcului Național Jiuzhaigon din China. Lacul este un lac mic multicolor, al cărui fund este plin cu trunchiuri de copaci căzuti. Apa este atăt de curată încăt puţeti vedea clar trunchiurile. Apa are mai multe nuanţe de turcoaz, de la gălbui pănă la verzui şi albastru și niciodată nu îngheață. Invăluit în enigme şi mistere, lacul se bucură de o atenţie specială din partea localnici.

Lacul Titicaca (Bolivia si Peru)

10 lacuri de vis

travelermap

Lacul Titicaca este considerat legănul civilizaţiei incilor şi-a altor popoare din Anzi. Acesta se află într-o depresiune enormă la granița dintre Peru și Bolivia şi e cel mai mare lac din America de Sud prin volumul de apa pe care o conţine. Titicaca se bucură de atenţia turiştilor datorită numărului mare de legende legate de acesta. Una dintre cele mai cunoscute este cea despre aurul care a fost ascuns de inci, de conchistadorii spanioli. Amatorii de peripeţii şi căutătorii de comori vor fi mulţumiţi de această destinaţie. 

Lacul Salar de Uyuni, Bolivia

10 lacuri de vis

evolutsia

Salarul de Uyuni, principala atracție turistică a Boliviei, s-a format în urmă cu milioane de ani cănd marea care acoperea această porțiune s-a retras. Apa s-a evaporat şi cămpia s-a acoperit cu un strat gros de sare. Dar nu pentru cantitatea de sare e popular acest loc, ci pentru apa care se adună numai pe timpul sezonului ploios şi este suficientă pentru a crea un loc incredibil şi numai bun pentru fotografii uimitoare! Lacul de sare, o peliculă subţire de apă deosebit de sărată formează cea mai mare oglindă naturală a lumii în Altiplano. Un aspect interesant al zonei este dificultatea pe care o poți avea în a deosebi unde se termină pămăntul și unde începe orizontul. Te simți ca și cum ai pluti pe un cer imens, fără sfărșit. Fără îndoială este un loc de poveste!

Lacul Baikal, Rusia

10 lacuri de vis

mytour

Baikal este cel mai vechi (25 de milioane de ani), cel mai adănc (1700 de metri) şi cel mai mare rezervor de apă dulce din lume. Baikal, impresionează cu dimensiunile sale şi cu cea mai mare biodiversitate din lume. Aerul curat, peisajul montan, pădurile întinse îi bucură mai ales pe cei ce-şi doresc să fie mai aproape de natură. Pentru frumuseţea şi importanţa sa, Lacul Baikal devine, încă din anul 1996, regiune protejată de Patrimoniul Mondial UNESCO.


sursa: adme.ru

Recomandăm
Noi pe Facebook