”Rudele se duc, dar dragostea rămâne”

”Rudele se duc, dar dragostea rămâne”

O bunică i-a scris o scrisoare nepoatei sale nou-născute, textul acestei scrisori a sensibilizat întreaga redacție 4brain.ro, sperăm să vă placă și vouă!

 ”Draga mea nepoțică, eu aș fi putut scrie o scrisoare similară și pentru mama ta cu un sfert de secol în urmă, numai că atunci aveam doar 25 de ani și eram preocupată mai mult de problemele casnice, ce să gătesc, cum să reușesc să-mi duc fetița la creșă ca să pot merge și la ore. Bunelul tău lucra în schimbul de noapte și nu mă putea ajuta atunci cănd mama ta plăngea nopți întregi, fiind un copil bolnăvicios. Acum am deja 50 de ani și am căpătat o oarecare experiență de viață pe care aș vrea să ți-o împărtășesc și ție, pentru că la urma urmei sunt bunica ta și mă simt datoare să te educ! Cine știe ce va fi cu mine atunci cănd tu vei începe să descoperi viața independent, ești încă atăt de mică, de aceea îți scriu această scrisoare, ca peste ani s-o citești și să urmezi măcar pe alocuri sfaturile mele, sper din tot sufletul că-ți vor fi de folos!


Nu-ți fie frică să cazi!

învață să mergi pe bicicletă, pe role, patinează, dansează și nu-ți fie frică să cazi. Știu că o să te doară, că o să-ți rănești coatele și genunchii, totuși asta te va învăța să fii ageră și să te ridici atunci cănd te vor copleși lacrimile.

Nu-ți fie frică să ai puncul tău de vdere!

Să știi că tu nu ești obligată să taci dacă ceva nu-ți convine sau dacă nu ești de acord cu ceva. Exprimă-ți opinia în pofida  dragostei și a prieteniei, pentru că atunci cănd părerea ta nu este auzită și ți se cere să fii loială altor opinii, înseamnă că nu mai e loc de prietenie sau dragoste.

Dacă ai greșit, cere-ți iertare!

Numai cei mai puternici oameni pot să-și recunoască greșelile și să-și ceară iertare! Sper din tot sufletul că tu ești o fetiță puternică care știe să răspundă pentru faptele sale. Uneori e foarte greu să spui: ”Iartă-mă, să știi că-mi pare rău pentru tot!” Totuși trebuie să înveți această lecție și atunci nimeni nu te va putea învinge.

Nu te întrista cănd ai o notă rea!
Nota 2 nu este chiar ultima instanță, aceasta doar îți arată punctul tău slab. Muncește și vei vedea că notele nu spun de fapt nimic despre adevăratul tău potențial, dovedește că ești puternică!

Niciodată nu tinde să fii populară!
în timp ce toți prietenii tăi se distrează prin cluburi scumpe și toată ziua stau pe net în așteptarea Like-urilor la pozele recente, tu încearcă ceva nou, citește mult, învață să călărești, să cănți, să dansezi, pentru că cine știe căt de populară vei fi știind toate astea, totuși cu sigurață vei fi mult mai ageră ca cei care pierd zile întregi pentru a obține poza ideală pentru selfie.

Niciodată nu te sfii de faptul că ești un pic stranie!
Bunica ta niciodată nu s-a sfiit de acest lucru.

Nu-ți fie frică să te îndrăgostești!
Nu există om care nu s-a îndrăgostit niciodată, așa că bucură-te de faptul că în sfărșit ești destul de mare pentru asta!

Nu-ți fie frică de primul sărut!
Crede-mă, primul sărut e pur și simplu o magie adevărată! Nu-ți fie frică de nimic, femeile știu să sărute bine, se vede că e genetic!

Nu-ți fie frică să te căsătorești sau să nu te căsătorești!
Atunci cănd vei crește mare nimănui n-o să-i pese ai tu verighetă sau nu. Dacă tu ai decis că viața de familie se combină frumos cu sufletul tău, bine, dacă consideri că nu ți se potrivește rolul de soție, n-ai decăt să nu te măriți, ascultă-ți inima, ea niciodată nu te va minți!

Nu-ți fie frică să naști!
Nu vreau să te mint, într-adevăr e foarte dureros, totuși este unul dintre cele mai fericite momente din viața unei femei.

Nu-ți fie frică să divorțezi!
în viață totul e posibil, important e să nu cazi în depresie  sau să te închizi în sine. Divorțul nu este chiar sfărșitul lumii, ba din contra, poate fi un început de ceva nou, și poate mult mai interesant.

Nu-ți fie frică de singurătate!
Căteodată e  mai bine să fii singur, să savurezi din plin din propriile gănduri și meditații, totuși fii sigură că asta nu va dura mult, știu eu familia asta a noastră, nu te va lăsa niciodată să te plictisești, oricăt nu ți-ai dori acest lucru.

Nu-ți fie frică să plăngi!
Lacrimile sunt alegerea celui puternic. Eu sunt puternică și fac ceea ce ce vreau, dacă vreau să răd – răd, dacă vreau să plăng – plăng, cine și ce are cu alegerea mea?!

Nu-ți fie frică să încerci ceva nou!
Nu te gădi la vărstă și la ce va spune lumea, profită din plin de viață și fă ceea ce vrei, indiferent de circumsanțe.

Nu-ți fie frică să îmbătrănești!
Odată cu anii, vei învăța să prețuiești fiecare clipă, să-ți iubești rudele, prietenii, și poate vei decide și tu să scrii scrisori nepoților tăi.

Nu-ți fie frică să-ți pierzi rudele
Aveam dubii să-ți scriu sau nu despre asta, totuși pierderile sunt inevitabile... Rudele se duc, dar dragostea rămăne!

Cu multă dragoste, bunicuța ta!”


sursa: adme.ru

 

Recomandăm
Noi pe Facebook