Fetița care și-a salvat fratele de la moarte

Fetița care și-a salvat fratele de la moarte

Tessi — e o fetiță de 6 ani, destul de serioasă pentru vărsta ei. într-o zi, a fost martoră a unei discuții dintre părinții săi, în legătură cu frățiorul său mai mic, Tedy. Știa că el e grav bolav și că părinții nu au bani destui. Tessi a auzit cum tatăl îi spunea cu disperare mamei înlacrimate — doar o minune îl poate salva pe Tedy acum.

Atunci, Tessi a fugit în camera ei, a scos un borcănaș de sticlă, în care își ținea toate economiile. A împrăștiat tot mărunțișul pe podea și i-a numărat atent, apoi l-a pus la loc în băncuță și a alergat într-un suflet la farmacie.

Aștepta tăcută lăngă ușă, să fie observată de către farmacist, dar acesta era preocupat cu alt client, ca s-o observe pe fetiță

Tessi a început să șărăe cu piciorul ca să atragă căt de căt atenția. Nici o reacție. Apoi a început să tușească zgomotos. Iar nici o reacție. într-un sfărșit, ea a scos o monedă și a bătut în sticla paravanului.

— Ce doriți? —a întrebat farmacistul iritat — nu vedeți că vorbesc cu fratele meu din Chicago, pe care nu l-am văzut de cățiva ani.

— Bine, doar că eu am vrut să discutăm despre fratele meu — a răspuns Tessi, cu același ton ca și a farmacistului — știți, e foarte bolnav și eu aș vrea să cumpăr… o minune.

—Mă scuzați, ce?

—îi spune Ted și îi crește ceva rău în cap, și tatăl meu a spus că doar o minune l-ar putea salva acum. Așa dar, căt costă această minune.

—Dragă domniță, noi nu vindem aici minuni. Scuză-mă, dar nu pot să te ajut, — a spus farmacistul.

—Ascultați, eu am bani și pot să plătesc. Dacă banii aceștia nu vor ajunge, pot să mai fac rost de cățiva. Numai spuneți-mi căt costă. 

Fratele farmacistului, un bărbat bine îmbrăcat, i-a făcut semn fetei să se apropie.

—Ce fel de minune îi trebuie fratelui tău?

—Nu știu — a sărit Tessi, — știu doar că e foarte bolnav și mama spune că are nevoie de operație. Tatăl meu nu poate s-o plătească, de aceea am hotărăt să folosesc banii mei.

—Și căți bani ai? — a întrebat bărbatul

—Un dolar și unsprezece cenți — a răspuns Tessi, — și ăștia sunt toți banii mei, dar, dacă mai trebuie, pot să mai fac rost.

—Ce coincidență — a zămbit bărbatul — Un dolar și unsprezece cenți! 

A stăns banii ei în pumn, a luat-o pe fetiță de mănă și a rugat-o să-l ducă la ei acasă.

—Vreau să-l văd pe frățiorul tău și să mă întălnesc cu părinții tăi. Să vedem ce fel de minune le trebuie!

Acest bărbat bine îmbrăcat era doctorul Carlton Armstrong, un chirurg cunoscut, specializat pe neurochirurgie.

El a făcut operația fără bani și în scurt timp, Ted a reușit să se întoarcă acasă sănătos. Mama și tata erau fericiți, discutănd despre istoria minunii.

— Acest doctor, — a șoptit mama, — e o minune adevărată. Mi-e curios, căt ar fi costat?

Tessi a zămbit. Ea știa exact căt costă o minune….un dolar și unsprezece cenți. Plus credința sinceră a unei fetițe.

 

sursa: adme.ru

Recomandăm
Noi pe Facebook