10 lucruri pe care trebuie să le faci până la ora 10

10 lucruri pe care trebuie să le faci până la ora 10
Marcus Aurelius odată a spus:”Atunci cănd te trezești dimineața, găndește-te  că ai mai primit un privilegiu foarte prețios de a trăi, de a respira, de a găndi și a iubi.”
în articolul ce urmează, redacția  4brain.ro a  colectat o listă de ocupații matinale care-ți vor oferi energia necesară pentru tot restul zilei.

Meditează
Meditația, sau cel puțin un exercițiu de respirație dis-de-dimineață te va ajuta să-ți începi ziua în armonie. Nu te grăbi să afli ultimile noutăți sau să-ți suni amicii, petrece căteva minute în liniște deplină. Pe parcursul zilei suntem preocupați de foarte multe trebi, de aceea, pentru a te putea organiza trebuie să-ți menții calmul. Meditația este cea mai bună metodă de liniștire, de concentrare și degajare pentru a te încărca de energie pentru o zi întreagă.

Mulțumește
”Dacă rugăciunea  ta va conține numai cuvăntul ”Mulțumesc”, cu siguranță va fi de ajuns.” Meister Eckhart.

începe ziua prin  mulțumire pentru ceea ce ai, aceasta te va învăța poate cel mai important lucru, de a-ți mulțumi sie însuți pentru micile realizări în următoarele 24 de ore, pentru că acolo unde există mulțumire, există și noi succese.

Planifică-ți ziua
Planificăndu-ți timpul de muncă devii mult mai organizat și reușești mult mai mult, chiar ai timp să te odihnești și să-ți păstrezi calmul în orice situație.

Bea un pahar cu apă
în timpul nopții, organismul omenesc se deshidratează, de accea este foart important ă bei apă. în cartea sa The Body Ecology Diet, Donna Gates recomandă să bem  jumătate din norma zilnică de apă anume dimineața, deoarece apa detoxifică organismul,  potolește un pic foamea și riscul de a avea dureri de cap pe tot parcursul zilei.

Ascultă muzică
Dacă vei începe ziua ascultănd căntecul preferat, cu siguranță  te vei aproviziona cu dispoziție bună pentru întreaga zi. Conform unor studii, muzica poate să motiveze la noi performanțe și cu siguranță e cel mai bun calmant, de sigur dacă omitem rock-ul.

Fă gimnastică
Mulți dintre noi se trezesc dimineața cu dureri de mușchi și oase, și de sigur fără dispoziție, de aceea trebuie să faci gimnastică, sigur că nu e ușor să te conformezi unui regim, că îți place somnul, totuși studiile arată că oamenii care practică gimnastica zilnic sunt de 10 ori mai puțin predispuși la stres și la luxații, în plus îți vei menține figura.


Bea o cafea
Cafeaua de dimineață e cel mai bun  remediu de înviorare și de relacsare, savurează plăcerea de a bea o cafea dis-de-dimineață, pune temelia unei zile perfecte.

Zămbește
începe ziua cu un zămbet, chiar în momentul cănd te speli pe dinți, sau cănd iei micul dejun deoarece zămbind, oamenii inconștient devin mai buni, mai răbdători, ceea ce cu siguranță vă va ridica dispoziția semnificativ pentru întreaga zi. Să știi că oamenii de succes găndesc pozitiv.

Fă ordine după ziua de ieri
Viața noastră e  foarte pripită, de aceea poți să uiți de careva proceduri matinale, sau poți uita să pui lucrurile la locul lor sau să speli vesela, toate astea se adună zi după zi și la un moment  dat te trezești în dezordine, care te dezorientează și te stresează foarte mult, de aceea învață să faci totul la timp, sau căt se poate de curănd pentru a omite stresul și dezordinea.

Fă ce e mai greu în prima jumătate a zilei
S-ar părea că dimineața e mai benefic să nu faci prea mari eforturi fizice, ceea ce nu este adevărat. Dacă te debarasezi de lucrul cel mai greu de dimineață, celelalte le vei face mult mai ușor și chiar mai plăcut. Plus la toate aceasta e cea mai bună metodă de luptă împotriva deprinderii de a lăsa lucrul de azi pe măine.

 Sursa: adme.ru

 

Recomandăm
Noi pe Facebook