Nimeni nu poartă nici o responsabilitate? Despre relațiile fără promisiuni

Nimeni  nu poartă nici o responsabilitate? Despre relațiile fără promisiuni


Mi-a crăpat răbdarea…


Poate îmbătrănesc prea repede și devin prea conservativă, sau poate într-adevăr este vorba de experiență, totuși nu văd sensul în relațiile ”fără responsabilități”. După mine, dacă tot vrei să nu ai nici o răspundere într-o relație, asumă-ți răspunderea de a spune partenerului tău următoarele:


 Sunt cu tine doar atăt timp căt îmi convine, odată ce n-o să-mi mai placă ceva, o să plec! Cu toate astea, confirm că nu mă angajez să-mi pierd timpul și puterile pentru a-mi sesiza greșelile, să devin mai înțelept (ă), să învăț să te rabd sau să te înțeleg, eu întrețin relațiile atăt timp căt îmi convine acest lucru și doar pentru plăcerea mea. 


Dar cel mai bine nu legați nici un fel de relații, nu-i faceți pe oameni să sufere… Dacă tot n-aveți ce face, mai bine măncați înghețată, oricum e cald.

Relațiile serioase pot fi întreținute doar de oamenii puternici.

Numai ce n-am auzit drept justificare a celor care nu și-au putut păstra cuplul, iată unele tămpenii:a încetat să-mi mai placă, sforăie, răgăie, are fundul prea mare, s-a îngrășat, nu mai am fluturași în burtă, nu face destui bani, avem probleme în pat. TOATE ASTEA SUNT DOAR NIȘTE TÂMPENII!!!

Adevărul e simplu: Eu nu vreau să-mi consum nervii, eu vreau ca totul să decurgă de la sine fără participarea mea.


 De obicei așa și se întămplă, totul decurge automat, fără a depune nici măcar un pic de suflet în relația voastră.


Responsabilitățile ne dau posibilitatea de a avea atitudine asupra a tot ce se întămplă în jurul nostru, mai cu seamă în relații, ambii parteneri trebuie să fie responsabili de ceea ce fac și ce-și spun unul altuia, nu în zadar există această frază ”împreună și la bine și la greu pănă cănd moartea vă va despărți” subtextul căreia este:”ne vom enerva, ne vom ieși din minți, ne vom îneca în lacrimi, totuși ne promitem reciproc că vom trece peste toate împreună”!


”Autoritatea purcede din răspundere”- A.S. Makarenko


Sursa: cluber.com.ua

Recomandăm
Noi pe Facebook