O rețetă nemaipomenită de cartofi cu usturoi

O rețetă nemaipomenită de cartofi cu usturoi

Pentru a face o adevărată capodoperă culinară și o măncare gustoasă, nu e neapărat să ai ingredientele speciale. Publicăm reteta de cartofi simplă, dar care îți va dezvălui talentul de bucătar.

O recetă extraordinar de simplă din nordul Italiei.

Pentru două porții, avem nevoie de:

  • 3 cartofi medii
  • 1 legătura de pătrunjel
  • 2 căței de usturoi mijlocii
  • ulei de masline
  • sare, piper proaspăt ăacinat
  • puteți adăuga mezeluri

Modul de pregătire:

1. Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată pănă sunt gata (25-30 minute). După ce se răcesc, se curăță de coaja și se frămăntă cu o furculiță într-un castron separat.

2. Puteți utiliza o tigaie mare (24 cm) și să gătiți cartofii dintr-o dată, sau puteți  împărți în două porțiuni. Deci, în tigaia pe care ați ales, se încălzește uleiul de măsline și se prăjește usturoiul tocat. El va da un gust fabulos, după care îl scoateți din tigaia.

3. în tigaia se pun cartofii, se adăuga pătrunjel tocat, sare și piper. Se nivelesc cu o furculiță pănă se face un strat plat.

4. Cartofii se prăjesc pe foc mare aproximativ 5 minute, pănă capătă culorea aurie. Acum e momentul culminant cănd trebuie să le întoarceți. Puteți face acest lucru cu ajutorul unui fund pentru tăiat. Răsturnați clatita pe ea, după care o puneți înapoi în tigaie cu cealaltă parte.

5. Cartofii gata ar trebui serviți imediat, pănă nu s-au înmuiat și sunt crocanți. Adăugați smăntana sau alt sos.

Poftă Bună!

Recomandăm
Noi pe Facebook